- 23 Mayıs 2018
İNDÜKSİYONLU OCAK İLE İLGİLİ SORUNLAR
İndüksiyonlu ocaklar o kadar kaprislidir ki, sadece özel olarak tasarlanmış pişirme kapları gerektirmez, aynı zamanda doğru çalışması için diğer bazı gereksinimleri de yerine getirmelerini ister. Yapması oldukça kolay olsa da, eski ocağınızı, mağazada çok güzel bulduğunuz yenisiyle değiştirdiğinize, onları dikkate almazsanız pişman olabilirsiniz. İlk sen olmazdın. Neyse ki, sıradaki siz olmadığınız için bazı temel göstergeleri aşağıda özetledik:
1. İndüksiyon tavası değilse işe yaramaz
Tavanızın çalışmadığını kontrol etmeniz gereken ilk şey, gerçekten indüksiyona hazır bir tava olduğudur. Tepside mutlaka yazıyor ve üreticiler genelde tabanda belirtiyor ama yok ise ya da güvenmeyenlerdenseniz en iyisi tabana bir mıknatıs yerleştirmek. . Çalışırsa, tavanız indüksiyonludur. Çok üzgünüz ama olmazsa yeni bir tane satın almanız gerekecek.
2. Boyut Problemi
Bu ilk temel adım yapıldıktan sonra, ikinci en önemli şey, bu durumda gerçekten önemli olan boyuttur. Pişirme kabı taban çapı indüksiyon ocak ile aynı olmalıdır. Eğer çok büyükse, bazı bölgeler ocağın dışında kalacak ve düzgün ısınmayacaktır, ancak çok küçükse, tava ocağı çalıştırmayabilir, bu da bizi bir sonraki ve çok önemli noktaya getiriyor:
3. Tavanız her zaman suçlu değil
Henüz bir indüksiyon ocağınız yoksa, mükemmel ocağı nasıl seçeceğinizle ilgili yazımızı okumanızı öneririz. Tüm indüksiyonlu ocakların aynı şekilde çalışmadığını ve aynı iyi performansa sahip olmadığını dikkate almak çok önemlidir. Düşük aralıklı pişirme bölgeleri, her ocağın dış kenarında yalnızca bir tava dedektörü içerir. Bu büyük bir sorun haline gelebilir, çünkü en çok kullanılanlardan olan küçük ve orta boy tavalar, en büyük ocaklar onları algılamadığı için en fazla bir veya iki ocakta çalışır. Bu, indüksiyonlu ocağımızın sadece yarısını kullanmamıza neden oluyor, acelemiz olduğu için sinirleniyoruz ve kullanabileceğimiz tek ocak zaten dolu ve indüksiyonlu ocağımızı yanlış kullanıyor. Tavsiyemiz, her ocakta birden fazla dedektörlü bir ocak veya hatta bölgesiz yüksek menzilli ocaklar satın almak için biraz daha fazla harcamanızdır.
4. Temasta Kal
Tencereye temas olmazsa indüksiyonlu ocaklar çalışmaz. Bu nedenle kalın, düz, deforme olmayan tabanlı pişirme kapları kullanmanız gerekir. Taban çok ince ise, yüksek ısıda pişirirken kolayca şeklini kaybedebilir ve hatta aşırı ısınma durumunda ocakta hasara yol açabilir. Mükemmel tavayı seçmek için mağazalarda iyi tencereleri ayırt etmeyi öğrenmelisiniz. Ayrıca, bunun size asla olmayacağından emin olmak için dikkatli bir şekilde pişirmeniz ve tencereleri asla gözetimsiz bırakmanız gerekecektir.
5. Evet, şefler yapar, Ama siz yapmayın!
Hepimiz bir restoranda veya televizyonda yemek yapan bir şef görmüşüzdür. Yiyecekleri çıkarmak için kaşık kullanmak yerine mutlu bir şekilde tavaları sallarlar. Evet, gerçekten harika ve eğlenceli ama bunu evde yapmayın. Etrafa su sıçratacaksınız ve bir indüksiyonlu veya vitroseramik ocağınız varsa ona kesinlikle zarar vereceksiniz. Evde asla yapmamanız gereken daha birçok şey var. Tencere hediye kutularının içindeki kullanım kılavuzları her zaman bu ipuçlarını açıklar, ancak kimsenin okumadığını bildiğimiz için, bir kullanım kılavuzundan biraz daha komik olan ve hatta iyi bakmanız için bilmeniz gereken her şeyi açıklayan kendi versiyonumuzu yazdık. senin tencere.
6. Ocağınızı ilk bulduğunuz şeyle temizlemeyin
İndüksiyonlu ocağınız sadece kaprisli değil, aynı zamanda çok hassastır ve biraz dikkatli davranmazsanız kolayca çizilebilir veya hasar görebilir. Bazı tuzlar bile yüzeyini çizebilir, bu nedenle yiyecek kalıntılarını titizlikle temizlemeli ve uzun yıllar dayanabilmesi için her zaman temiz tutmalısınız. Islak süngerle nazikçe temizlemeden önce soğumasını bekleyin ve daima indüksiyon veya vitroseramik temizlik ürünleri kullanın. Temizledikten sonra kurutun. Ve unutmayın: Üzerinde asla aşındırıcı malzemeler kullanmamalısınız. Burada indüksiyonlu ocağınızın nasıl temizleneceği ve bakımının nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Castey ürünleri, indüksiyonlu ocaklarda rakipsiz performansa sahiptir. Dökme alüminyum ürünlerle pişirmeyi tercih ediyorsanız Klasik İndüksiyon, Vulcano ve Fundix Koleksiyonlarımızı öneriyoruz. Ancak diğer malzemeleri tercih ederseniz paslanmaz çelik ve dökme demir koleksiyonlarımız ihtiyaçlarınıza tam olarak uyacaktır. Ürünlerimiz sadece indüksiyon ve tüm pişirme yüzeyleri için uygun olmakla kalmaz, aynı zamanda depolama alanından tasarruf sağlayan, manuel ve bulaşık makinesi temizliğini kolaylaştıran, fırında kolay pişirme sağlayan ve tencerelerinizi daha çok yönlü hale getiren çıkarılabilir kulp sistemimiz gibi birçok pratik avantaja sahiptir.